Har nikotinerstatningsprodukter bivirkninger?

Der kan være forskellige bivirkninger, som Nicotinell forklarer i nedenstående.

Fordi den aktive ingrediens i nikontinerstatningsprodukter er en lille terapeutisk dose nikotin kan der forekomme bivirkninger i form af hovedpine, kvalme og andre fordøjelsesproblemer.

Plaster:
Nogle oplever irritation eller udslæt på huden hvor plasteret sidder. Bemærk, at det kan være en reaktion fra det klæbemidlet i plasteret eller den nikotin som findes i plasteret. Hvis du har allergi eller sensitiv hud, bør du ikke benytte dig at nikotinplastre.

Sugetabletterne:
Bivirkninger er hikke, brændende fornemmelse i maven, luft i tarmene eller problemer med maven. Sidstnævnte er særligt hyppig hvis du sluger sugetabletterne.

Tyggegummi:
Der er en række bivirkinger som du også kan se ved brugen af nikotintyggegummi. Det inkluderer en prikkende fornemmelse på tungen imens du tygger tyggegummiet og smerter i kæben pga. den gentagne tyggen. Derfor bør du ikke bruge tyggegummi, hvis du har problemer med kæbepartiet.

Tjek vores video ud for information og løsninger. Husk også at nærlæse indlægssedlen i hver pakke for en komplet oversigt over mulige bivirkninger.