Hvordan kan jeg vide at jeg ikke længere er afhængig af nikotin?

Forvent at nikotinafhængighed typisk topper to-tre dage efter du er stoppet med at ryge. De forsvinder typisk en til tre måneder efter du er stoppet. Typiske symptomer er som følger:

En intensiv trang til nikotin

Angst

Hoste og muligvis ondt i halsen

Depression

Koncentratonsbesvær

Hovedpine

Søvnløshed

Kramper i tarmene

Irritation

Svimmelhed

Kvalme

Svedture

En prikkende følelse i hænder og fødder

Vægtøgning

Symptomerne kan være forskellige fra person til person. Det mest centrale er dog at cigaretterne ikke længere er en løsning – uanset hvad. Når de ting, som engang gav dig lyst til at række efter cigaretterne, ikke virker mere, ved du, at du har vundet kampen. Tag et kig på de her ting og vurdér om de kan have indflydelse på din trang til at tænde en cigaret:

Følelsesmæssige responser som frygt, kedsomhed, at føle sig ned, ensomhed eller stress eller mere positive følelser som spænding, glæde eller tilfredshed.

Bevægmønstre som at drikke alcohol eller kaffe, kørsel, at spise et måltid, tage en pause før arbejde, tale over telefonen og at se TV før man går i seng.

Sociale ting som at tage pa bar. deltage i sociale begivenheder eller at vcere med venner som selv ryger.

Abistensrelaterede ting som lysten til en cigaret, at deltage I et socialt arrangement, lugten af cigaretrøg, at holde på lightere eller tændstikker eller følelsen af at gøre noget med dine hænder eller mund – eller begge.