Hvordan bruger jeg Nicotinell plaster?

Tag et nyt
nikotinpla
ster på

Sæt på et nyt
område

Udglat
kanterne af
nikotinplastret

Tre simple trin er alt du skal bruge for at få det meste ud af dit Nicotinell-plaster:

  1. Nicotinell Plaster kan bruges i op til 24 timer. Påfør et nyt plaster hver dag når du har fjernet det gamle.
  2. Sæt det på et nyt hudområde, som er uden sår, tørt og hårløst. F.eks. overarmen, øverst på ryggen eller hoften.
  3. Glat kanterne af nikotinplastret for at sikre, at det sidder godt fast.

Vær opmærksom på dosen alt afhængigt af, hvilken type ryger ud er. Hvis du er en let til moderat ryger – dem som ryger mindre end 20 cigaretter om dagen – skal du enten vælge plasteret med 7mg eller 14mg – og brug det hver dag i tre-fire uger. Hvis du er storryger, dvs. at du ryger over 20 cigaretter om dagen, bør du gå efter plasteret på 21mg, som du skal bruge dagligt i 3-4 uger.

Det er hårdt at stoppe med at ryge. Det tager ca. 84 dage for de fleste at blive vant til, og faktisk kan man argumentere for, at de første to uger af et rygestop er de sværeste. For at få den bedste chance for at komme igennem de første to uge af rygestoppet, kan det betale sig at forsøge kombinationsterapi. Kombinationsterapi er simpelt. Det er når du bruger mere end et nikotinprodukt ad gangen. F.eks. ved at du har et nikotinplaster på hele dagen, og tager en sugetablet eller et plaster når du får lyst til at ryge. Husk at du ikke må have to plastre på ad gangen.

Når du kombinerer nikotinprodukter kan du angribe rygevanen på to fronter og styre den hele døgnet. Det er en brugbar metode, hvis du har brug for ekstra støtte i dit rygestop, men husk at snakke med en professionel fra sundhedssystemet inden du starter på denne type behandling. Bemærk, at hvis du bruger 1mg sugetabletten* sammen med plaster, så skal du stoppe helt med at ryge.

Vores forslagsværktøj kan hjælpe dig med at beslutte om kombinationsterapi er det rigtige for dig og dit rygestop, og samtidig give dig information om hver behandlingsmulighed.

*refererer kun til 1mg sugetabletten.

At kombinere behandlinger giver dig muligheden for at angribe dine rygevaner på to, effektive måder. Det er brugbart hvis du har behov for ekstra støtte til rygestoppet, men husk altid at snakke med din læge før du starter på denne form for behandling. Bemærk venligst, at hvis du bruger sugetabletter på 1mg i kombination med plasteret kommer du til at stoppe fuldstædnigt med at ryge.

For at finde ud af om kombinationsterapi er en løsning for dig i din vej mod rygestop, kan du tjekke vores forslagsværktøj til at finde yderligere information om hver behandslingsform. Nicotinell: Rygestop gjort let.