Hvordan kommer jeg tilbage efter jeg er faldet i?

Gode råd om at starte på rygestop igen.

Du må ikke miste modet fordi du kommer til at tage en cigaret. Lær af det. Tænk over hvad der skete og hvorfor du ikke kunne lade være med at tage en cigaret og undgå den type situationer. Vær opmærksom på situationer som kan få dig til at ryge igen:

Følelsesmæssige responser som frygt, kedsomhed, at føle sig ned, ensomhed eller stress eller mere positive følelser som spænding, glæde eller tilfredshed.

Bevægmønstre som at drikke alkohol eller kaffe, kørsel, at spise et måltid, tage en pause før arbejde, tale over telefonen og at se TV før man går i seng.

Sociale ting som at tage på bar, deltage i sociale begivenheder eller at være med venner som selv ryger.

Abistensrelaterede ting som lysten til en cigaret, at deltage i et socialt arrangement, lugten af cigaretrøg, at holde på lightere eller tændstikker eller følelsen af at gøre noget med dine hænder eller mund – eller begge.

Behandling med nikotinerstatningsprodukter kan dæmpe rygetrangen, når du forsøger at stoppe med at ryge. Vores muligheder er varierede: Både nikotintyggegummi og nikotinsugetabletter samt nikotinplastre som giver et konsistent flow af nikotin i 24 timer pr. plaster.