Hvilken type ryger er du? Find din rygerprofil

Hvis du ved, hvilken type ryger du er, kan du bedre forberede dig på at stoppe en gang for alle. Tag testen, og find ud af, hvilken rygerprofil du har.

Test - Find din rygerprofil

Alle rygere har forskellige rygevaner, forskellige motivationer for at prøve at blive røgfri igen, og derfor har de også forskellige rygerprofiler. Og hvad skal du så bruge en rygerprofil til?

For mange mennesker, der har et ønske om at stoppe med at ryge, er det svært at vide, hvor man skal begynde. Måske sidder du, der skal til at forberede et rygestop, med følelsen af, at du er helt alene om det, og at ingen andre har de samme rytmer og vaner som dig.

Det kan også være, at det er svært for dig at visualisere, hvordan livet kommer til at se ud efter et liv uden cigaretter. Alle, der skal lægge deres liv om i en grad, som et rygestop lægger op til, kan drage fordel af at vide, hvordan deres vaner og rytmer ser ud i forhold til andre rygere. Når du som fremtidig eks-ryger ved, hvordan du tænker om dine rygevaner, er det nemmere at finde ud af, hvor du skal sætte ind for at blive røgfri på den bedste måde.

Her kommer vores rygerprofil ind i billedet. Du finder din egen rygerprofil ved at besvare en række spørgsmål her på siden om dig selv og dine tobaksvaner. Alle spørgsmålene, du vil møde, handler i varierende grad om dit personlige forhold til rygning – som en social ting, som en del af din identitet, og hvad du får sværest ved at miste, når du beslutter dig for at stoppe med at ryge.

Når du har været igennem alle spørgsmålene, får du en vurdering af, hvilken rygerprofil du tilhører. Den information, rygerprofilen giver dig, kan du bruge til at finde ud af, hvor du ligger i forhold til andre rygere, og hvor mange udfordringer du kan forvente at møde i forbindelse med dit rygestop.

God fornøjelse med at finde din personlige rygerprofil – du kommer et skridt nærmere dit rygestop!

1

2

3

4

5

Hvis du stopper med at ryge, hvilken cigaret vil du så komme til at savne mest?

Følgende angiver mest præcist den følelse, du får, når du ryger:

Hvilket af nedenstående udsagn passer til dine første minder om rygning:

Jeg ryger fordi:

Hvad beskriver bedst dig?