Tips til rygestop for festrygere

Bare fordi du stopper med at ryge, behøver det ikke at betyde, at du skal droppe at være selskabelig. Disse seks tips til rygestop kan hjælpe dig med ikke at falde i.

1

Giv dig selv en peptalk inden festen

Det er vigtigt, at du er mentalt forberedt inden du sætter foden i en bar - omgivelserne kan give dig rygetrang. Før du forlader huset eller i bilen, skal du sige højt "Jeg er tidligere ryger". Eller prøv med "Jeg ryger ikke. Jeg er sundere og lykkeligere uden cigaretter." Pointen er at huske dig selv på, at du er midt i et rygestop, og at du ikke har brug for at ryge til festen.

2

Kom ud, festryger

Lad være med at sige nej til en drink i byen. Alt det, du har gjort som festryger, kan du også gøre som ikke-ryger. Det kan virke skræmmende, hvis du holder pause fra at tage en drink i socialt lag, efter du er stoppet som festryger. Og det at komme ud og være sammen med venner er en vigtig del af dit liv. Jo hurtigere, du som tidligere festryger lærer dig selv, hvordan du kan nyde en drink eller to uden en cigaret, jo hurtigere vil du føle, at dit liv er vendt tilbage til normalen.

3

Stop efter én drink

Når du går i byen for at få en drink, så husk at begrænse dig. Det gør, at du kan bevise for dig selv, at du kan drikke uden at festryge.

4

Tilbring tid med ikke-rygere

Lav planer med ikke-rygere og venner, som støtter dit rygestop. Dem, du vælger at være sammen med, kan støtte dig i din nye stil som eks-ryger til fester. Det er nemt at falde i, når eks-rygere er sammen med andre rygere, som måske ikke ved, hvordan de skal støtte op om deres forsøg på at stoppe.

5

Tag en ven med, der støtter dit rygestop som festryger

Når du skal til fest eller på bar, kan du bede en ven, der støtter dig, om at tage med. Denne person er en, som støtter dig i dit rygestop. Det kan være en ven eller et familiemedlem. vis du støder ind i gamle venner, som ryger til festen, og de spørger om du vil ryge med, skal du fortælle dem om din situation, så de kan tage hensyn dit rygestop.

6

Hold en røgfri sammenkomst

Tag initiativ til at invitere venner hjem, når du ikke længere er festryger. Du kan fejre, at du er blevet røgfri, sammen med dem. Du kan bestemme hvad der bliver serveret på bordet, og forhindre noget der måske kan udløse din rygetrang. Du kan helt undgå cigaretter i dit røgfri hjem, og det kan hjælpe dig med ikke at falde i som festryger.

Lav en rygestopgruppe

Her er nogle mulige medlemmer, som kan hjælpe dig med at stoppe.

Læs mere >

Din ægtefælle eller samlever ryger stadig

Når personer tæt på dig ryger, er det meget sværere at holde op. Der findes strategier, der kan hjælpe...

Læs mere >

Sådan kan det lykkes

Der findes dokumenterede strategier, som kan anvendes, uanset om man vil løbe en maraton, starte en virksomhed eller stoppe med at ryge.

Få tips >