Beløn dig selv. Du fortjener det

Hver gang du modstår din rygetrang træner du din hjerne i at bryde forbindelsen mellem den aktivitet du foretager dig, og det at ryge en cigaret. Hver gang du formår at modstå rygetrangen, så se det som en sejr der bør anerkendes.

Eksperter er enige om at det at have et belønningssystem, hvor du fejrer dine daglige sejre kan øge sandsynligheden for at dit rygestop lykkes. Belønninger fordelt på hele dagen gør desuden dagen lidt bedre. Her er et par måder at fejre dine sejre.

God start

Start dit rygestop med at forkæle dig selv med en tandrensning. Dine nye rene og hvide tænder vil få dig til at have det langt bedre med hvordan du ser ud og give dig lidt ekstra selvtillid.

Gem pengene

Saml de penge du sparer på dit rygestop. Nyd hvordan puljen vokser for hver gang du ikke har røget en pakke.

Milepæle

Overvej at have en belønning ved hver uges slutning. Find på ting du kunne forkæle dig selv med i weekenden, som at tage ud at spise, tage i spa eller noget andet der gør dig glad.

Små belønninger

Skriv dine daglige sejre ned. Læs dem ofte og giv dig selv en belønning, som billetter til biografen, eller en shoppingtur for hver gang du opnår 10 sejre.

Store belønninger

Planlæg en stor belønning til når du endelig kvitter smøgerne. Det kan være en ferie eller en ny smartphone. Begynd at gemme billeder som minder dig om det ultimative mål på et whiteboard.

Har du brug for hjælp med at vælge det rigtige produkt?

Vores guide identificerer hurtigt det erstatningsprodukt, som bedst dækker dine behov.

Kom i gang >

Tip fra en eks-ryger:
Tænk på din familie

Chris fandt måder, hvorpå han kunne motivere sig selv, så han undgik at falde i.

Se videoen >

Nøgle til rygestop

Millioner bliver røgfri hvert år. Du kan også blive røgfri. Læs mere om hvordan her.

Læs mere >