Giv dig selv pauser

Rygepauser handler om at skabe tid til dig selv. Selv hvis du ikke længere ryger, så kan du stadig godt nyde en lille pause. Når du ved hvordan du bedst bruger denne tid, så vil du begynde at se frem til dine nye pauser uden rygning.

1

Tag skeen i den anden hånd

Udfordr en ven til at spille skak eller dam. Der er tonsvis af online spilapps at vælge imellem. Hvis online spil ikke er noget for dig, så tag et brætspil med på arbejde. Du kan have fortløbende spil, som du vender tilbage til i pauser. Et kortspil er praktisk og nemt at have med og fungerer godt som distraktion ved rygestop.

2

Te-tid

For at bryde kaffe-og-cigaret rutinen, så tag en kop urtete eller grøn te i stedet for kaffe. Te er ikke kun afslappende, men også nærende. Ingefærte har anti-inflammatoriske egenskaber. Grøn te indeholder en stor mængde antioxidanter.

3

Brug trapperne

Giv energi til din eftermiddag med en rask gåtur i kontorets trappeopgang. Prøv at bygge momentum over et par uger ved at øge hvor mange gange du går op og ned. Før du ved det kan du blive bidt af den udvikling du gennemgår og få lyst til at nå endnu længere. Hvis trapper ikke er noget for dig, så prøv at starte med at gå ture udenfor, og følg med i hvor mange skridt du når.

4

Guidet meditation

Guidet meditation er en effektiv afslapningsteknik, som kun tager fem minutter ad gangen. Det er en nem måde at finde en dyb ro, indre stilhed og det er en rigtig god måde at fjerne stress. Der er mange gratis apps tilgængelige, som kan hjælpe dig i gang, og du kan meditere når det er belejligt for dig.

5

Brug hænderne

At fortage sig noget med hænderne hjælper ikke kun med at erstatte vanen med at holde en cigaret. Det kan også hjælpe dig med at opdage en ny hobby eller et talent. Tag en tegneblok med dig, og giv dig selv fem minutter til at tegne det du ser. Du kan også prøve at hækle eller sy. Strik et hylster til din computer eller et tørklæde.

  • TILBAGE

Har du brug for hjælp med at vælge det rigtige produkt?

Vores guide identificerer hurtigt det erstatningsprodukt, som bedst dækker dine behov.

Kom i gang >

Tip fra en eks-ryger:
Tænk på din familie

Chris fandt måder, hvorpå han kunne motivere sig selv, så han undgik at falde i.

Se videoen >

Nøgle til rygestop

Millioner bliver røgfri hvert år. Du kan også blive røgfri. Læs mere om hvordan her.

Læs mere >