Sådan bør du spise når du stopper med at ryge

At tage på er ofte en bekymring når du stopper med at ryge. Dette skyldes at cigaretter mindsker sult. Her har Nicotinell fem sunde retningslinjer, som er effektive når du begynder dit rygestop. De vil være gode for din krop, og du bør følger dem hele livet.

1

Spis tre gange om dagen

Spring ikke morgenmaden over. Det giver energi at starte dagen med et lille balanceret måltid, der fjerner sult og giver energi.

2

Spis lidt imellem måltiderne

Tag en snack om formiddagen, om eftermiddagen og om aftenen. Ved at tage en snack holder du dit blodsukker stabilt og du reducerer sult. Sørg for at dine snacks er sunde og at det altid er små portioner.

3

Spis økologisk og god mad

Jo mere naturlig din mad er og jo færre tilsætningsstoffer der er i, jo større er sandsynligheden for at det er sundt for dig. Det bedste er frisk frugt og grøntsager. Sørg for at halvdelen af måltider og halvdelen af dine snacks består af friske råvarer.

4

Pas på kalorierne

For meget sukker og processeret mad kan betyde at du tager på. Vælg i stedet sunde friske frugter, grøntsager og fuldkornsprodukter, som basen for din daglige mad. Det betyder også at du bør spise mindre kager og slik.

5

Hold dig fra sukkervand

Det er en rigtig god idé at komme igennem dagen uden at få kalorier fra det du drikker. Der er store mængder kalorier i juice, sodavand og alkohol. Du kan tjekke op på det ved at læse næringsindholdet på etiketten. På den måde kan du være opmærksom på hvor mange kalorier du indtager. Grundlæggende vil det sunde valg altid være at vælge te eller vand til fordel for sukkerholdige drikke.

Har du brug for hjælp med at vælge det rigtige produkt?

Vores guide identificerer hurtigt det erstatningsprodukt, som bedst dækker dine behov.

Kom i gang >

Tip fra en eks-ryger:
Tænk på din familie

Chris fandt måder, hvorpå han kunne motivere sig selv, så han undgik at falde i.

Se videoen >

Nøgle til rygestop

Millioner bliver røgfri hvert år. Du kan også blive røgfri. Læs mere om hvordan her.

Læs mere >